Recensie 6 x Schuld

Auteur Frenkie Teijzirb vroeg mij haar haar verhalenbundel te lezen wat ik met veel genoegen heb gedaan.

Dank je wel Frenkie!

RECENSIE:

Titel: 6 x Schuld

Auteur: Frenkie Teijzirb

Uitgeverij: The Black Sheep Indie

Genre: Verhalenbundel Misdaad

Serie 6 x Volume 1

Verschijningsdatum:  2016

Paperback – 90 Bladzijden

ISBN: 978 94 63 42 69 85

Ook als E- book te verkrijgen

OVER DE AUTEUR:

Frenkie Teijzirb (1962) is afgestudeerd in de Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en heeft de opleiding TUINA ( traditionele Chinese Geneeswijze afgerond in Antwerpen.                                                                                    Heeft gewerkt in allerlei branches en zich opgehouden in verschillende (a-) sociale milieus waardoor zij uit een breed scala aan achtergrondinformatie kan putten bij het schrijven van haar verhalen.

Schrijven geeft invulling aan haar leven, het raakt haar tot in haar ziel.

OVER DE COVER:

Op een witte ondergrond een opvallend mysterieus getekend oog en daarboven in grote rode letters 6 x schuld. Dit leg ik uit als: het oog ziet alles.                                  In combinatie met de rode letters die er uitzien als bloed perfect gekozen.                  Een cover die aantrekt en nieuwsgierig maakt. Subliem!

OVER DE INHOUD:

Deze verhalenbundel bevat 6 spannende, gruwelijke, lugubere en trieste verhalen, waarbij slachtoffer en dader van rol wisselen.                                                                    Zes verhalen met ieder zijn eigen onderwerp en wijze waarop de misdaad wordt gepleegd.

In alle verhalen komt een stukje psychologie om de hoek kijken.                                    Laat de auteur zien hoe iemand van slachtoffer kan veranderen in dader.                    Waartoe je als mens in staat bent, als je leven of bedrijf letterlijk op het spel staat of de drang naar een ander bestaan voor het gevoel noodzakelijk is om weer vrij adem te kunnen halen.                                                                                                                      Hoe onschuld om kan slaan naar schuld met als gevolg een (on)schuldig slachtoffer.  Of de dader wegkomt met zijn criminele handeling lees je in dit boek.

MIJN MENING:

De auteur weet zich goed te verplaatsen in de psychische toestand van slachtoffer en dader. Verwoordt dit ook prima, waardoor meevoelen- en inleven vanzelf gaan.    De wijze waarop situaties en omgeving worden beschreven maken dat ik een goed beeld kan vormen.

Daar waar personages namen hebben passen deze prima bij het verhaal.                      De verhalen zijn realistisch, de gedachtegang van de personages zijn logisch, hun gevoelswereld en handelen begrijpelijk.

Karakters worden nagenoeg niet uitgediept.                                                                      De verhaallijnen hebben genoeg, soms verrassende wendingen wat het boeiend houdt. De schrijfstijl is eenvoudig. Niet alle verhalen zijn even sterk, daardoor voorspelbaar. Dit doet echter niks af aan het verhaal opzicht, omdat het psychologische gedeelte, het effect wat een dader op het slachtoffer kan hebben het belangrijkste is.

Deze verhalenbundel waarin gewone mensen de hoofdrol spelen is met de nodige galgenhumor geschreven. Heerlijk om tussendoor twee of drie verhalen te lezen en ontspannen.

De auteur heeft zeker de potentie om ooit de verhalenbundel te verlaten en zich te wagen aan een detective of (psychologische) thriller.

4****

 

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p