Recensie ‘Zwoele ritmes’

Auteur Claudia Vanzegbroeck vroeg mij om haar debuut roman ‘Zwoele ritmes’ te recenseren, wat ik graag heb gedaan.

Dank je wel Claudia!

 

RECENSIE:

Titel: Zwoele ritmes

Auteur: Claudia Vanzegbroeck

Uitgeverij: Gopher

Verschijningsdatum: 20 November 2017

Genre: Roman

Paperback – 294 Bladzijden

ISBN: 978 905 179 97 36

 

OVER DE AUTEUR:

Claudia Vanzegbroeck starttte al op jonge leeftijd met een klassieke balletopleiding en sindsdien heeft het dansen haar nooit meer losgelaten. Vol overgave begon zij zich uit te leven in jazzballet, hiphop, salsa en stijldansen.

Intussen droomde Claudia ervan om een boek te schrijven. Dankzij haar rijke fantasie had ze nooit gebrek aan inspiratie. Gesteund door tal van schrijfopleidingen heeft Claudia uiteindelijk in 2017 haar droom kunnen verwezenlijken met Zwoele ritmes, een roman waarin twee grote passies samenvloeien.

OVER DE COVER:

Op een blauwe ondergrond staat een deel van een hartstochtelijk dansend koppel afgebeeld. De kleding van de vrouw valt op door de verschillende warme kleuren rood en roze. De danspartner draagt een blauw-roodachtig pak. In witte letters de titel Zwoele ritmes, die deels over de kleding van het danskoppel geschreven staat.    De cover prikkelt en nodigt uit tot lezen. Uitstekende keuze!

OVER DE INHOUD:

Tara werkt als management assistente bij een ICT-bedrijf. Ze is uitgekeken op haar baan en zit tegen een burn-out aan. Weggaan is geen optie. Het is niet gemakkelijk om ander werk te vinden. Er heerst een economisch crisis. Bovendien is het een goed betaalde baan. Als kind had ze maar één grote droom en dat was professioneel danseres worden. Ze werd echter steeds afgewezen, omdat ze niet het perfecte dansfiguur had.

Tara heeft een relatie met Jason. Ze hebben trouwplannen.

Tara en Jason zijn voor een barbeque uitgenodigd bij hun vrienden Rebecca en Dan.  Rebecca is eigenares van een modezaak en Dan werkt als plastisch chirurg in een ziekenhuis.

Tijdens de barbeque raakt Tara aan de praat met Miquel Mores, een vriend van Rebecca. Miquel is muzikant, woont in Miami, is van Puerto Ricaanse afkomst en heeft al drie jaar een vriendin.                                                                                  Rebecca levert de danskleding voor de dansers van Miquel. Hij moedigt Rebecca aan, om alsnog haar droom waar te maken.

Als Tara later die avond op zoek gaat naar Jason vindt ze hem samen met een andere vrouw in hun auto. Hij ligt met ontbloot bovenlijf op de vrouw, die alleen nog haar zwart kanten ondergoed draagt.

Tara verbreekt de relatie met Jason en gaat tijdelijk bij Rebecca en Dan wonen.

Gaat het Tara lukken om haar leven weer op de rails te krijgen?                                      Maakt ze haar droom waar?                                                                                                   Komt het nog goed met Jason?                                                                                              Kan Tara weer gelukkig worden?

Vragen die beantwoord worden in deze roman.

MIJN MENING:

Het is merkbaar dat de auteur deze roman met veel passie heeft geschreven.              Ze weet het verhaal goed te verwoorden in begrijpelijke taal. Het karakter van Tara wordt prima uitgediept.

Er wordt veel aandacht besteed aan het liefdesverdriet van Tara en de wijze waarop ze probeert haar leven weer op te bouwen.

Op de achterflap wordt vermeld dat Tara in een burn-out belandt, maar in het verhaal is dit niet te achterhalen. Het was al vrij snel duidelijk hoe het verder zou gaan met Tara, omdat het er te dik bovenop lag. De plot komt in een versnelling.

De auteur verstaat de kunst om tot in detail situaties en gebeurtenissen beeldend te beschrijven. Dit maakt het boek voor dansliefhebbers en jongere mensen, die van meeslepende romantiek houden, aantrekkelijk.

3***

 

 

 

 

 

 

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p