Recensie

Melis van den Hoek vroeg mij zijn dichtbundel ‘Schemeren op de schommel’ te recenseren, wat ik met veel genoegen heb gedaan.

Dank je wel Melis!

RECENSIE

Titel: Schemeren op de Schommel

Auteur: Melis van den Hoek

Uitgeverij: Boekscout

Verschijningsdatum: 1 December 2017

Genre: Dichtbundel

Paperback – 55 Bladzijden

ISBN: 978 94 022 4122 8

 

OVER DE AUTEUR                                                                                                          Melis van den Hoek (1947) zijn wieg stond in Klaaswaal waar hij opgroeide als oudste van vijf kinderen in een christelijk gereformeerd gezin. Zijn ouders runden een akkerbouw annex loonbedrijf.

Melis volgde het driejarig gymnasium en de pedagogische academie. Hij gaf les in de vakken Nederlands en maatschappijleer in het middelbare beroepsonderwijs in Middelburg.

In 2015 debuteerde hij met de dichtbundel ‘Wandelen op de wolken’.                              Datzelfde jaar verscheen zijn tweede dichtbundel ‘Hunkeren naar de horizon’.

In december 2017 werd zijn dichtbundel ‘Schemeren op de schommel’ gepubliceerd.

OVER DE COVER                                                                                                                  De foto op de cover is van Melis van den Hoek en is een afbeelding van een schommel, die aan een boom hangt. De blauwe lucht en schaduw van de boom laten zien dat deze foto is genomen bij het vallen van de avond, bij schemering.          De cover maakt je stil en laat je wegdromen.

OVER DE INHOUD                                                                                                                In deze bundel zijn vijfentwintig gedichten opgenomen. Op elke linker bladzijde is een foto afgebeeld passend bij het gedicht aan de rechterkant.

De auteur over deze dichtbundelIk heb vijfentwintig tintelingen uit mijn geest, op papier gezet. Voor mijzelf en voor mijn lezers. Je zult me tegenkomen, mijn gedachten delen of je erover verbazen.’

In deze dichtbundel neemt de auteur je mee over het oude dorpspad. Tijdens deze wandeling verwoordt de auteur aan de hand van zijn gedichten, hoe ingewikkeld de spanning tussen leven en dood is, maar ook hoe de levenslust en verliefdheid een rustige blik op de toekomst geven. Tevens komt de waarde van vriendschap aan bod. Kunst blijft ook niet onaangeroerd. Over zijn kijk op snelwegen, moestuinen en windmolens dicht hij met veel humor.

MIJN MENING                                                                                                                          De auteur weet in eenvoudige heldere bewoording de lezer te beroeren.                Met liefde heeft hij zijn gedichten geschreven. Fijnzinnig zet hij de lezer aan tot nadenken. De schemering tussen verleden, heden en toekomst worden treffend verwoord.

Vaak is het moeilijk om gedachten en gevoelens uit te drukken in woorden.        Melis van den Hoek is hier echter ruimschoots in geslaagd.

Door zijn gedichten wil je blijven schommelen in de schemering.

‘ingewikkeld onoplosbaar zal het                                                                                            altijd blijven ontrafelen is pijnlijk                                                                                    onlosmakelijk aan elkaar gewaagd                                                                                        voor ons een levenslange opdracht.’

5*****

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p