Recensie

Ingrid van der Weegen vroeg mij ‘Door vele vensters’  deel 2 te recenseren, wat ik met veel genoegen heb gedaan.

Dank je wel Ingrid

RECENSIE

Titel: Door vele vensters Deel 2

Auteur: Ingrid van der Weegen

Uitgeverij: De Bron

Verschijningsdatum: December 2017

Genre: Poëzie

Paperback – 118 Bladzijden

ISBN: 978 90 824 318 41

NUR 306

 

OVER DE AUTEUR                                                                                                                  Ingrid van der Weegen (1964) haar wieg stond in Bergen op Zoom en ze groeide op in Halsteren.                                                                                                                          In 1992 trouwde Ingrid. Ze heeft twee zoons: Sander en Thomas.

Ingrid besloot haar passie om te zetten in daden en in 2010 begon ze met schrijven.  Een passie die al sinds haar jeugdjaren op haar verlanglijstje stond.

In november 2013 verscheen haar thriller The Scent.                                                Ingrid schrijft ook gedichten en inmiddels zijn de dichtbundels Levensmomenten in juli 2014 en Door vele vensters deel 1 in februari 2016 gepubliceerd.

Sinds 11 juni 2015 is haar gedicht Een stil verbond is gesloten opgenomen in de permanente tentoonstelling van het Topshuis Oosterscheldekering Zeeland.              Tevens is haar gedicht te lezen in de documentaire die daar gedraaid wordt.

Een ander gedicht van haar Onze Maagd is te vinden in het theater De maagd in Bergen op Zoom.
Dit gedicht is terugvinden in haar derde dichtbundel Door vele vensters deel 2.

SAMENVATTING EN MIJN MENING                                                                                  De afbeelding van een sfeervolle straat op de cover, is het begin van de route langs vensters, waarin de auteur ons meeneemt door het leven van alledag, zowel van haar zelf als van anderen. Ze doet dit aan de hand van haar gedichten, die op passende wijze vergezeld worden door foto’s.

De meeste foto’s zijn door Ingrid gemaakt. Twee foto’s beelden schilderijen af  van Jeanne van der Weegen. De omslag én de gedichten zijn afgedrukt op glanzend papier wat deze bundel een bijzondere mooie uitstraling geeft.

Het gedicht Met nog één voetstap van u in het zand op bladzijde zesenzeventig, is een inkijkgedicht uit de dichtbundel Levensmomenten.

Een aantal gedichten geven hoop of laten liefde voelen, het geluk omarmen of herinneringen koesteren.

De auteur verwoordt in een fijne schrijfstijl wat vergeven is of laten thuiskomen, maar ook wat stilte, zwijgen en afscheid nemen betekent.

Moet ik hem vergeven?                                                                                                        Zal dat mijn redding zijn?

Hoe mooi leven kan zijn schrijft ze onder andere in het gedicht Een herfstdag.

Dat muziek troost kan bieden is te lezen in het gedicht Mijn bladmuziek vervaagt.

Waardoor mijn muziek en mijn woorden                                                                               eeuwig troost bieden en voortleven in tijd.

Voor het dichtslaan van deze dichtbundel hebben we door vele vensters gekeken en het inzicht gekregen, dat het leven verschillende kanten kent waar we allemaal een keer mee te maken kunnen krijgen, maar dat er altijd uitzicht blijft of komt. Aan het eind van de tunnel is licht. Maar dat ook de zon kan schijnen en we deze moeten omhelzen en dat liefde verbindt.

In al zijn eenvoud zijn de gedichten mooi en pakkend. Het woordgebruik en klank van de gedichten verheffen dit boek tot poëzie.

Met heldere woorden mensen kunnen beroeren is een kunst opzicht, maar van der Weegen is hier ruimschoots in geslaagd.

Liefde is leven. Liefde is vrede.                                                                                              Liefde is de drijvende kracht                                                                                                naar een nieuw begin.

5*****

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p