Recensie

Christel Stevens vroeg mij ‘Definitief verlost‘ te recenseren, wat ik met genoegen heb gedaan.

Dank je wel Christel!

RECENSIE

Titel: Definitief verlost van chronische aandoeningen, hardnekkig overgewicht en vermoeidheid.

Auteur: Christel Stevens

Uitgeverij: In eigen beheer – Skribis

Genre: Paramedisch algemeen

Verschijningsdatum: 2018

Paperback – 367 bladzijden

ISBN: 978 90 736 269 73

NUR: 890

 

 

OVER DE AUTEUR                                                                                                      Christel Stevens(1967) is naast ingenieur ook voeding- en orthomoleculair diëtiste.  Ze begeleidt mensen op weg naar een gezonde levensstijl via voedingsadvies, coaching en workshops. In een vorig leven was ze directeur van een zoetwarenfabriek en kampte ze zelf met overgewicht en eetstoornissen.

In 2003 koos ze voor een nieuw leven. Ze volgde een opleiding tot natuurvoedingsdeskundige en orthomoleculaire voeding.

In haar praktijk heeft ze de 3-isOne-methode ontwikkeld.                                          Het is een gezondheidstraject dat structuur biedt. Een verbinding tussen wetenschap en natuur waarbij zowel de maatschappij, de zorgverlener als jijzelf wint. Ze deelt haar levenswijsheid, kennis en wetenschap gul met iedereen die vecht tegen welvaartsziekten en gewichtsproblemen.

Christel voedt je hart, je lichaam en je brein.

Het Chocolademeisje is de eerste roman van Christel Stevens alias Miss Bloedsuikerspiegel en verscheen in 2016

Met deze roman wil ze mensen die niet goed in hun vel zitten, hun gevoelens inslikken, worstelen met eetstoornissen of een laag zelfbeeld, moe en uitgeput zijn, of emo-eten, een hart onder de riem steken. Je bent heus niet alleen en er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

SAMENVATTING EN MIJN MENING                                                                          ‘Problems cannot be solved be the same mindset that created them’

Albert Einstein.

De 3-isOne-methode start met een analyse van je huidige lichamelijke klachten en over het verleden vanaf je prille leven. Dit is nodig, zodat de coach weet wat jij persoonlijk nodig hebt om een vlinder te kunnen worden.

De twee belangrijkste momenten in je leven zijn de dag dat je werd geboren en de dag dat je beseft wie je was voor de wereld je heeft verteld wie je moet zijn.

Isabelle Hoebrechts & Ann Roymans , uit: ‘Beslissen in een VUCA wereld’.

De auteur legt in begrijpelijke taal uit hoe wij gezonder kunnen leven en daardoor fitter worden.

Minder spanningen, gezonde voeding, hoofd leegmaken en bewegen zijn belangrijke thema’s in dit boek. Er wordt diep ingegaan op elk thema, zonder dat het saai wordt.

De cover nodigt uit om het boek te lezen. Het geeft ons een gevoel van vrijheid in vele opzichten. In het boek zijn toepasselijke tekeningen en foto’s opgenomen.

Aan de hand van overzichten en voorbeelden wordt duidelijk wat wel en niet te eten of te doen.

Bijvoorbeeld: Gevoel-emotie en wat dan onze behoefte is.

Er wordt uitgebreid ingegaan of melk nu wel of niet gezond is en waar je calciumbehoefte afhankelijk van is. Bloedgroepen worden onder de loep genomen en vertellen meer dan je ooit had kunnen bedenken.

Hoe belangrijk zijn groenten? En is chocolade echt zo ongezond?

Een ander interessant thema is verbinding maken met de ander, onszelf en de emoties in ons. Dit is in de huidige maatschappij niet meer vanzelfsprekend.          Bijna alles wordt afgedaan per mail, sms of app.

Ons hele lichaam geeft expressie aan onze gevoelens. Met onze ogen communiceren we. Kijken doen we met onze ogen en zien met ons brein.        Vragen stellen met onze mond, want de interpretatie van onze gevoelens is niet altijd eenduidig. Kijk elkaar in de ogen en zeg wat er op je hart ligt. Het zal opluchten.

Tevens zijn er een aantal bladzijden besteed aan onze ademhaling.

Stress en emoties, we lopen ervan weg of we slikken ze door met iets zoet, een glaasje wijn … Daarmee zijn ze nog niet verdwenen: ze worden groter en ontwikkelen zich tot een bron van innerlijke frustraties, verteringsproblemen en energieverlies. Het is een gevecht met jezelf, met een enorme impact op je gewicht en gezondheid, waarbij vooral jij de verliezer bent. Door zowel je lichaam, je brein als je hart de voeding en de aandacht te geven die ze nodig hebben, kan je deze strijd winnen.

Bewegen brengt rust in je brein en een goed gevoel in je hart.

Dit boek biedt een kritische kijk op de huidige maatschappij en zijn gezondheidszorgsysteem, maar bekijkt de gezondheidsproblematiek wel op een constructieve manier: het legt de verantwoordelijkheid én de oplossing bij elk van ons. Het leert je strategisch omgaan met je ‘goede voornemens’ zodat het dit keer wel lukt. Je krijgt inzichten, eenvoudig toepasbare oefeningen en methoden aangereikt om de taal van je lichaam te opnieuw (h)erkennen.

Rust om je batterij op te laden, reflecteer over het voorbije en droom over het nieuwe.

Definitief verlost toont je hoe jij je lichaam, je brein en je hart kan voeden met wat het echt nodig heeft: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten, met enthousiasme en plezier!

Stop met calorieën tellen. Kies voor bouwstoffen. Gebruik de Glycemische index.

Definitief verlost is een compleet verhaal. De auteur zet ons aan tot nadenken en bewustwording.

Het is geen boek dat je in één keer moet uitlezen. Daarvoor is er te veel informatie en uitleg. Neem je tijd en laat het tot je doordringen.

Wil jij een ander nieuw leven? De keuze is aan jou!

Een mix van wijsheid, tips, adviezen en humor kruisen elkaar in dit verhaal, waardoor het een fijn en gemakkelijk boek is om te lezen.

Het boek heeft een uitgebreide inhoudsopgave, voorwoord en inleiding.               Achter in het boek is een Glycemische index, bibliografie en links naar websites opgenomen.

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

5*****

 

 

6 Reacties

  1. Dag Mieke,

    dank je voor deze mooie woorden over mijn boek waar ik heel veel tijd en energie in gestopt heb. Je hebt het heel mooi samengevat waar het boek over gaat en wat de lezer er van mag verwachten, zelf heb ik soms moeite om dit allemaal te verwoorden. Dankzij jouw tekst kan ik dit nu de wereld insturen. Mooi werk. Liefs Christel

  2. Dat is weer een hele mooie recensie, inderdaad een boek dat je niet even snel uitleest. Je krijgt er ook een geweldig compliment van de auteur voor. Denk dat ik het boek ook maar eens ga lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p