Recensie Confrontatie

‘Confrontatie’ van Esther van der Ham mocht ik recenseren voor Uitgeverij Droomvallei.

Dank je wel!

 

RECENSIE

Titel: Confrontatie

Auteur: Esther van der Ham

Uitgeverij: Droomvallei

Verschijningsdatum: April 2018

Genre: Psychologische roman

Paperback – 255 Bladzijden

ISBN: 978 94 92 844 057

ISBN: 978 94 92 844 255; EPUB met digitaal watermerk

 

OVER DE AUTEUR                                                                                                                    Esther van der Ham is getrouwd en moeder van twee zoons.                                      Ze is auteur, uitgever en illustrator.                                                                                  Ze volgde diverse schrijfopleidingen en schrijfcursussen.

Esther schrijft (psychologische) romans en kinderboeken.                                              In 2016 werd Controle gepubliceerd, in 2017 volgde Contact en in 2018 verscheen deel drie in deze C-serie: Confrontatie.

In 2012 werd De Droomvallei, een reis met je ogen dicht gelanceerd, een voorleesinkleurboek.

Esther zet zich in voor vluchtelingenkinderen in kampen. Hiervoor schrijft ze samen met Elsbeth de Jager verhalen over Jamil en Jamila. De boeken brengen ze vaak zelf naar onder andere Lesbos en Libanon. De boeken worden in het Arabisch vertaald.                                                                                                                          Inmiddels schreef en illustreerde Esther meer dan twintig kinderboeken.

SAMENVATTING EN MIJN MENING                                                                                    In Confrontatie neemt de auteur de lezer mee naar Spanje waar Annabel samen met haar familie een week vakantie viert. Wat een ontspannen week had moeten worden eindigt dramatisch. Een afschuwelijke situatie, waar ze onbedoeld in verzeild raakt, zet het leven van Annabel volledig op zijn kop.

Wat is er gebeurd?

Terug in Nederland neemt Annabel, gedwongen door de omstandigheden, steeds meer afstand van haar familie. Op haar werk gaat het ook niet goed.                            Het ergste is, dat ze de grip op haar leven kwijtraakt. Ze wordt een vreemde voor zichzelf én voor haar familie.

Is er een weg terug voor Annabel?

Op de cover staat een mysterieuze jonge vrouw. Donkere wolken drijven voorbij; het leven van Annabel. De witte wolk geeft hoop.

Ze fladderde door het leven. Als een vlinder van bloem naar bloem. Altijd op zoek naar meer geurende streken, velden met meer kleur, warmte en geborgenheid.                       Totdat ene moment, een eeuwigheid geleden in Spanje, waarop het teveel werd. Het moment dat ze knakte als een rietstengel onder de voeten van een lompe visser die alleen oog had voor de snoek in het water.

Haar moeder Emma maakt zich veel zorgen. Ze ziet haar dochter afglijden, de afgrond in. Dieper en dieper. Ze weet niet wat er aan de hand is.                                  Wat er echt speelt weet Annabel knap verborgen te houden voor haar.                  Haar moederinstinct vertelt haar dat er iets niet klopt.                                                    Ze wil haar dochter helpen, maar staat machteloos.

Komt alle hulp te laat?

Emotioneel en lichamelijk is Annabel een wrak. Er is niks meer over van de energieke en goed uitziende vrouw die ze ooit was. Ze voelt zich weer net zo eenzaam als toen haar moeder in de gevangenis zat. Met één verschil: nu zit zij gevangen. Ze wil van de drugs af; het lukt haar niet om zich hiervan te bevrijden.

Moeder Emma wordt geconfronteerd met haar verleden. Hoe gaat ze hiermee om?

De auteur heeft de thema’s prostitutie, pooiers en drugsverslaving op een integere en realistische wijze verwoord. Je beseft als lezer, dat dit iedereen kan overkomen.

De gruwelijke gebeurtenissen worden goed beschreven en karakters sterk neergezet. Doordat de auteur beschrijft hoe het zover is kunnen komen, is het gedrag van Annabel te begrijpen. Ze is slachtoffer, zit met veel vragen en is getraumatiseerd. Ze komt in een vicieuze cirkel terecht waar ze zonder hulp niet meer uitkomt. Hierdoor ga je als lezer meevoelen met Annabel.

De auteur geeft tevens een goed beeld wat dit met een familie kan doen.          Zoveel mensen, zoveel reacties. Begrip, praten en eerlijk zijn blijven de sleutelwoorden.

Deze psychologische roman heeft genoeg ontwikkelingen waardoor die voor de lezer van het begin tot het eind boeiend blijft.

Een verhaal dat raakt.

4****


€14,50
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

*Ter info: in dit artikel staan links naar Bol.com Wanneer je via deze links bestelt ontvang ik daar een kleine vergoeding over. 

6 Reacties

  1. Weer een mooie recensie, heb het boek op de reader staan, zal het maar gauw gaan lezen. Het maakt me nieuwsgierig hoe alles verlopen zal voor Annabel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p