Recensie Zielenmenners

Terrence Lauerhohn schreef ‘Zielenmenners’.

Ambilicious, uitgever van verhalen vroeg of ik dit boek wilde recenseren wat ik graag heb gedaan.

Dank je wel Inanna!

 

 

RECENSIE

Titel: Zielenmenners

Auteur: Terrence Lauerhohn

Uitgever: Ambilicious, uitgever van verhalen

Verschijningsdatum: November 2018

Paperback – 289 Bladzijden

Genre: Fantasy en Spannend boek

ISBN: 978 94 925 51 382

NUR: 334 en 330

 

 

 

OVER DE AUTEUR

Terrence Lauerhohn (1960) zijn wieg stond in Den Bosch.

Hij begon pas met schrijven op eenenvijftigjarige leeftijd. Zijn eerste roman is ‘Noptula’ (science -fiction). Sindsdien zijn een flink aantal kortverhalen in genre-magazines en verhalenbundels gepubliceerd, waarvan verschillende in Amerika.

Terrence houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan. Met zijn donkere schrijfstem verrast hij keer op keer zijn lezers.

De pen is zijn penseel, zijn streken bestaan uit woorden. Fantasy is zijn pallet. Hij kleurt met onzichtbare tinten en vormt beelden uit niets, en geuren, smaken. Hij laat onhoorbare geluiden horen, maakt zinnen voelbaar hoewel vingers slechts zijn canvas ombladeren. Uw geest vult hij met illusies, toont uitzichten op andere werelden, werkelijkheden, what iffs. Hij verbreedt zijn horizon om die van u met emoties te verrijken.

Schrijven is scheppen, zijn lust en leven, die hij zielsgraag met u deelt.

Eerder verschenen boeken

  • Nirwana
  • Wegversperring
  • De negen cirkels

 

OVER DE INHOUD EN MIJN MENING

Het bloed van het stervende meisje stroomde golvend over haar keel, borst en buik. Het droop op het hoogpolige tapijt. Ze stuiptrekte. Haar bloedeloze lippen gaven geen krimp. In het centrum van de aura, boven het hoofd van het meisje, brandde een niets verhullend aardedonker.

Bovenstaand fragment zet de toon van dit verhaal.

Rechercheur Suzan en Bill leiden een onderzoek naar de moorden in Central Park. Het raadsel wordt nog groter als een gezin; vader, moeder en dochter op gruwelijke wijze worden vermoord. De enige overeenkomst tussen de moorden is: er zijn geen getuigen en er is een overvloed aan sporen.

Zouden er twee moordenaars aan het werk zijn?

De ambitieuze Suzan bijt zich vast in de zaak en voelt bij elke stap die zij zet de ogen van hoofdcommissaris Nicholson in haar rug. Hoewel hij haar constant op de vingers tikt, gaat ze onverwoestbaar verder, volgt haar gevoel en noteert wat ze waarneemt in haar nachtmerries. Zijn het wel nachtmerries?

Ongeduld beheerste zijn emoties. Prettig ongeduld.

Vrij snel gaat het realistische thrillerachtige verhaal over in Horror en Fantasy. De lezer wordt meegenomen naar een duistere wereld vol demonen en engelen. Suzan trekt de conclusie dat een aantal gebeurtenissen in strijd is met de natuurwetten. Tijdens haar zoektocht belandt Suzan in een bloederige onderwereld.

Kan ze hieruit ontsnappen en hoe?

Toby heeft van zijn meester een heldere opdracht gekregen; hij moet uitzoeken wie de ‘wreker’ is. Tijdens deze zoektocht gaat hij niks of niemand uit de weg. Zijn drijfveer kent geen grens. Geen ‘witte’ is nog veilig voor hem.

‘Een onmenselijke kreun klinkt uit de verschrompelde mond, waarna het hoofd moeizaam vervolgt: ‘Er is een rechercheur Suzan Maryot. Bij deze agent vind je antwoorden.’

Bij het horen van haar naam scherpt Toby zijn plannen aan. Als het lukt zal zijn meester hem zeker belonen. Suzan valt in handen van Toby.

De man keek haar recht in het gezicht. Bruine ogen onder een blonde haardos. Bruine ogen die ze fanatiek verafschuwde en waar ze met felle tegenzin naar verlangde.

Silewe, de zus van Toby, raakt bevriend met Suzan en neemt haar mee naar de bron van het leven. Ze laat Suzan zien dat de inschatbare waarde van liefde, bekrompen normen altijd overtroeft. Heeft Silewe het echt goed voor met Suzan? Of speelt ze een dubbelrol?

Een niet alledaags luguber verhaal dat veel plotwendingen heeft en de liefhebber op het puntje van zijn stoel laat zitten. De spanning is merkbaar en Toby en Suzan groeien mee in het verhaal. Hier en daar is het verhaal spiritueel. In fijnzinnig taalgebruik worden de hoofdpersonages sterk neergezet; gebeurtenissen beeldend verwoord. Van de lezer wordt uiterste concentratie gevraagd. De dialogen zijn levendig en geven de lezer het gevoel erbij te zijn.

Van alle personages kun je houden om ze later te verafschuwen. Uiteindelijk zijn ze allemaal op de een of andere manier slachtoffer en kennen hun eigen angsten.

Een verhaal over goed en kwaad dat menig lezer nog lang bij zal blijven.

Hij zweefde, tijdloos, ontastbaar. Het water voelde verdund aan. Hij gleed. Viel.

 

Deze trailer is gemaakt door Studio Ambilicious

 

 

Verhaallijn: 4****

Schrijfstijl: 4****

Taalkundig4 ****

Fantasy: 5*****

 


€19,95
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

*Ter info: in dit artikel staan links naar Bol.com Wanneer je via deze links bestelt ontvang ik daar een kleine vergoeding over.

 

 

4 Reacties

  1. Erg mooi beschreven, Mieke.
    Uit jouw recensie mag ik opmaken dat het een aanrader is. Helaas is dit genre niet zo goed voor mijn droomwereld waar ik mij ‘s nachts graag in begeef.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p