Recensie Het schuurt

Sylvia Visser schreef ‘Het schuurt’.

Inanna van den Berg van Ambilicious, uitgever van verhalen, vroeg mij deze verhalenbundel te recenseren, wat ik met veel genoegen heb gedaan.

Dank je wel Inanna!

 

 

RECENSIE

Titel: Het schuurt

Auteur: Sylvia Visser

Uitgever: Ambilicious, uitgever van verhalen

Verschijningsdatum: December 2018

Genre: Verhalenbundel

Paperback – 100 bladzijden

ISBN: 978 94 925 51 450

NUR: 303

 

 

OVER DE AUTEUR

Sylvia Visser werd in 1979 geboren in Den Bosch; ze is neerlandicus en auteur.

Na het VWO studeerde ze Nederlandse taal & cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1999 zet ze haar studie stop om te gaan werken op een binnenvaartcruiseschip. Een jaar later pikt ze haar studie weer op; ze specialiseert zich in de taalkunde. In 2006 studeert ze cum laude af op taalverwerving. In 2007 voltooit zij haar lerarenopleiding aan de Universiteit Utrecht waarna ze enkele jaren voor de klas staat op lycea en gymnasia.

Sinds 2013 wijdt Sylvia Visser haar leven volledig aan schrijven. Zij schrijft blogs voor online magazines en nieuwssites.

Elke maandag schrijft ze een kort verhaal op haar eigen site; op woensdag blogt ze op pittige wijze en met de nodige zelfspot over onder andere ‘de liefde’, ‘vrouw’ en ‘afscheid’.

‘Het schuurt’ is haar debuut.

 

OVER DE INHOUD EN MIJN MENING

In ‘Het schuurt’ staan vijftien korte verhalen over de liefde, balancerend op de grens.

Boeiend, in heerlijk alledaags taakgebruik wordt de liefde, in al zijn facetten, onder de loep genomen. Elk verhaal heeft zijn eigen herkenbaar probleem, zoals je dit in relaties kunt tegenkomen: bijvoorbeeld jaloezie, beloftes en schuldgevoel.

In ‘Houdbaarheidsdatum’ wordt ‘Het schuurt’ wel heel letterlijk beschreven.

In zijn gekte’ zit er niks anders op, dan afwachten tot de boel verder escaleert.

In heldere, levendige dialogen worden onder andere ‘Holle frasen’, ‘Samen’, ‘De gedachte alleen al’ en ‘Lotte’ nader besproken.

We praten niet met elkaar. Nooit. Schijnbaar doelloos wandel ik een eind door de buurt. Dat doe ik altijd, al weet ik waar ik naartoe ga. Net als iedereen.’

De verhalen, die allen een onvoorspelbaar slot hebben, worden vanuit verschillende perspectieven verteld; waarbij geen enkel hoofdpersonage een naam heeft. Als lezer heb je het gevoel aan de keukentafel te zitten en midden in een discussie te vallen tussen twee partners. Dit voelt heel puur en ongedwongen.

‘Het is nu al een paar geleden, maar ze zit nog steeds in mijn hoofd. Elke dag, elk uur, ieder moment.’

Rianne Taal heeft de cover gemaakt; heldere kleuren kenmerken haar werk. De liefde is een thema dat regelmatig terugkeert in haar kunst. Haar werk triggert, prikkelt en zoekt grenzen op. Zij doet in haar kunst wat Sylvia met schrijven doet.

‘Het schuurt’ is klein van stuk, maar groots qua inhoud, waar menig lezer van zal genieten.

 

Verhalen: 4 ****

Schrijfstijl:4 ****

Leesplezier: 5*****

 

 


Score 4.0 van 5 sterren.
€15,-
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

*Ter info: in dit artikel staan links naar Bol.com Wanneer je via deze links bestelt ontvang ik daar een kleine vergoeding over.

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p