Recensie Trippie

Vorig jaar vroeg Caronne Ionescu of ik haar prentenboek ‘Trippie’ wilde recenseren.
Dat heb ik met veel plezier gedaan.

Dankjewel Caronne!

 

 

RECENSIE

Titel: Trippie
Auteur: Caronne Ionescu
Illustrator: Irma Corbeek (Irms)
Uitgever: Ambilicious, uitgever van verhalen
Verschijningsdatum: november 2020
Hardcover – 28 bladzijden
ISBN: 978 94 93 21 03 63
NUR: 274

 

OVER DE AUTEUR

Caronne Ionescu (1947) begon in 2008 met het opschrijven van gedachten en emoties, die haar, sinds het overlijden van haar echtgenoot in 2007, beroerden.
Al schrijvend kwam ze in rustiger vaarwater en ontdekte ze haar aanleg voor schrijven en dichten.
Haar schrijfsels plaatste ze op sociale media; ze kreeg hier veel positieve reacties op.
Mensen vroegen haar, om haar verhalen en gedichten te bundelen en uit te geven.
Uiteindelijk ging ze over stag;
Haar debuut ‘Het leven is een mengelmoes’ werd op 7 september 2018 gepubliceerd.

 

OVER DE ILLUSTRATOR

Irma Corbeek (1969)  komt uit Zevenaar en woont momenteel in Utrecht. Ze studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze heeft lang als stylist en ontwerper in de mode-retail gewerkt voor onder andere Miss Etam en Promiss & Hunkemöller.
Dat beviel haar goed, maar ze wilde meer vanuit haar intuïtie en eigen flow werken.

Ze maakt nu als zelfstandige illustraties en dessins. Plezier hebben in haar werk en daarmee ook nog andere ondernemers blij maken vindt ze geweldig … een win-win situatie!

Door haar nuchtere en praktische werkwijze te combineren met haar speelse en heldere handschrift kan ze een heel eigen stijl geven aan producten of diensten.

De samenwerking met Caronne kwam op haar pad en ze zei geen ‘neen’; ze voorzag het prentenboek van leuke, mooie, gekleurde illustraties.

 

OVER DE INHOUD EN MIJN MENING

Wanneer je door een boekhandel loopt op zoek naar een leuk prentenboek, voor een kind jonger dan zes jaar, zal dit boek door zijn rustige, vrolijke uitstraling meteen opvallen.
Het kind wordt al blij bij het zien van de cover met zijn zachte kleuren en illustratie van egel Trippie waar dit boek overgaat. Samen met het kind kun je de kleuren oefenen.
Bij het openen van het boek, op een witte ondergrond, zie je tig keer Trippie in het blauw, soms staat hij op z’n kop, de andere keer loopt hij of zie je zijn voetafdrukken. Hiermee sluit het boek ook af.
Het boek wordt persoonlijk doordat voorin het boek de mogelijkheid is om de naam van je kind in te vullen bij ‘Dit boek is van … ‘.

Net als in een sprookje begint dit verhaal met:’Er was eens …’.
Elke bladzijde heeft een kleur en is voorzien van een illustratie van de dieren, waar het verhaal op dat moment over gaat.

Met veel liefde, klank en ritme vertelt de auteur het verhaal over Egel Trippie, die eigenlijk Tripstip heet. Waarom noemen ze hem dan niet zo zul je misschien denken? Dat staat in het boekje … ik hou het nog even geheim.

Trippie speelt graag met zijn vriendjes Prik, Bol, Tetter de Trompetter en Ha-haasje.

Het is vakantie en Trippie gaat naar buiten. Hij wil spelen, maar hij ziet geen enkel vriendje. Ze hebben allemaal wat anders te doen. Dat is niet leuk.

Trippie stampt uit verveling in een grote plas als plotseling vanuit de lage struiken iets naar voren springt zomaar, pardoes op het gras.
Trippie schrikt en hij kijkt eens goed. Wat komt er nu op zijn pad?
Het is een spinnetje.

‘Hallo Spinnetje,’ zegt Trippie en vraagt waar Spinnetje vandaan komt.
Spinnetje begint te vertellen over hoe hij heet en dat hij de hik heeft.

Hoe gaat dit verder? Kan Trippie het spinnetje van de hik afhelpen? Hoe heet het spinnetje?
En waar zijn de vriendjes van Trippie? Wat zijn ze aan het doen?
Dat ga ik niet verklappen. Je moet nog even wachten totdat mamma, pappa of misschien wel oma of opa, gaat voorlezen. Kun je al een beetje lezen? dan heb je geluk, want de letters zijn mooi vormgegeven, niet te klein, zodat jij het boekje waarschijnlijk helemaal alleen kunt lezen.

Op de voorlaatste pagina mag je op zoek gaan hoe Tetter de Trompetter bij Prik kan komen of Trippie bij Ha-haasje of Prik bij Bol en op de andere bladzijde mag je Trippie helemaal kleuren zoals jij het leuk vindt. Dat is echt tof bedacht.
Als laatste staat er een versje dat voorgelezen kan worden voor het slapen gaan. Elke avond weer opnieuw … totdat je het zomaar uit je hoofd kent.

De auteur en illustrator zijn er in geslaagd om het avontuur van egeltje Trippie dat een spinnetje met de hik ontmoet, met fijne pen te verwoorden en met tekeningen tot de verbeelding te laten spreken.

Verhaal: 5*****
Schrijfstijl: 5*****
Leesplezier: 5*****
Illustraties:5 *****

*Ter info: in dit artikel staan links naar Bol.com Wanneer je via deze links bestelt ontvang ik daar een kleine vergoeding over.

Trippie
Trippie
Score 5.0 van 5 sterren.
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p