Wat gaat er veranderen?

 

Lieve mensen,

Zoals de meeste trouwe lezers wellicht weten, ben ik al dik twee jaar behoorlijk ziek. Dit zorgt ervoor dat ik weinig tot geen energie heb, snel geestelijk en lichamelijk moe ben en geregeld veel pijn en andere ongemakken heb.

Het advies van mijn specialist is dan ook: neem je rust, luister naar je lichaam en ga niet over je grens. Maak keuzes en verdeel je energie zo goed mogelijk. Zorg voor ontspanning en vermijd zoveel mogelijk stress en ergernis.

Ik heb dit advies ter harte genomen en na lang nadenken een voor mij moeilijk besluit genomen. Vanaf heden zal mijn boeken 📚 FB Mieke Wijnants Recenseert ophouden te bestaan. 🥲

Elke dag genoeg leesvoer in de vorm van kortverhalen, gedichten, blogs, recensies van anderen, actueel nieuws met betrekking tot boeken of andere interessante onderwerpen posten om mijn volgers iets te lezen te bieden vergt veel werk, tijd en energie, als ik het goed wil doen. Daarnaast de nodige win-acties opzoeken van onder andere auteurs, uitgevers en collega bloggers en natuurlijk mijn eigen win-acties die regelmatig voorbij kwamen. Daardoor ook veel privé berichten, chats en mails. Mijn recensies verschenen ook op mijn pagina en werden veel gelezen. Hierdoor werd mijn pagina druk bezocht en gewaardeerd; binnen drie jaar meer dan 3800 volgers, terwijl er sinds mijn ziek zijn minder activiteit was met betrekking tot mijn recensies.

Dit alles heeft er toe geleid dat ik afgelopen oktober de Gouden Lezersuil mocht winnen. Zelf had ik dit niet verwacht … het was echt een complete verrassing. Maar … zonder mijn trouwe volgers … mensen die op mij hebben gestemd, was dit nooit gelukt. Hiervoor wil ik jullie hartelijk bedanken. 😍

Achter de schermen stond ik met veel liefde klaar voor anderen: onder andere meer dan een jaar iemand geholpen met haar FB groep en advies gegeven met betrekking tot haar recensies en win-acties, beginnende auteurs geholpen bij het vinden van een uitgever en was ik vaker een luisterend oor. Ook dit zal minder worden. Hier ga ik selectiever in worden; mede omdat ik heb geleerd dat een paar mensen steeds meer verwachten en dingen normaal gaan vinden … zelf nagenoeg niks meer op- of uitzoeken  … niet creatief zijn, maar overnemen.  Gelukkig zijn er ook lieve, dankbare mensen die hun eigen pad uitstippelen nadat ze op weg geholpen zijn en daar hou ik mij aan vast ❤️

Bij de boekenbabbelbox zal ik mijn functie als medebeheerder ook neerleggen. Sorry Saskia! Ik ben ervan overtuigd dat jij dit ook alleen kunt. Het was leuk om samen deze groep te beheren.

Wat blijf ik wel nog doen?
Lezen en recenseren!! Dit kan ik in mijn eigen tempo doen. Mijn recensies zullen te lezen zijn op mijn privé FB, website, in diverse FB groepen, op de website van diverse online winkels en Hebban.
Ook de win-acties van mijzelf zullen blijven bestaan via mijn website, privé FB en zal ik delen in diverse FB groepen.

Wil je mij toch blijven volgen, dan kan dit via mijn privé FB.  Word vrienden en we zien elkaar daar terug. 🥰

Een hele grote dank jullie wel voor het trouw volgen van mijn FB en websitebezoek. Ik ben blij en dankbaar dat ik zoveel moois en liefs mocht ervaren.

Ik zal binnen- en buitenshuis meer tijd krijgen om leuke dingen te doen met vriendinnen en meer rust zal mijn lichaam ten goede komen.

Pluk de dag en vier het leven!!

Liefs,

Mieke ❤️

 

Afbeeldingen Inge Look.

 

 

50 Reacties

 1. Wat een moeilijk maar ook goed besluit. Als je gezondheid het niet meer aankan, moet je daar zeker naar luisteren.
  Heel veel sterkte met alles.

 2. Voor jou een heel goed besluit. Je gezondheid staat voorop. Heel veel beterschap en succes met het recenseren, wat overigens ook nog veel tijd kost. Ik wens je het allerbeste en we zullen elkaar zeker nog tegen gaan komen.

  Groetjes Silvia

 3. Je hebt maar 1 leven en 1 gezondheid, en heel fijn dat je andere dingen altijd op de eerste plaats gezet hebt maar nu zegt je lichaam dat het eindelijk tijd word om een héél belangrijk persoon op nummer 1 te zetten : JIJZELF.
  Bedankt voor alles en vanaf nu goed voor jezelf gaan zorgen ♥️

 4. Lieve Mieke,
  Het is inderdaad tijd dat je aan jezelf gaat denken als je gezondheid het niet toelaat, hoe jammer het ook is voor ons maar ook voor jezelf want je deed het met hart en ziel. We blijven je natuurlijk lezen en volgen op FB. Doe alles in je eigen tempo en zorg goed voor jezelf. Veel beterschap van ons. Danny en Eric

 5. Lieve Mieke
  Vast geen makkelijk besluit.
  Ik heb van al jouw bijdtagrn enorm genoten en hoop oprecht dat het beter voor je worden.
  Ik wens je een fijne toekomst toe.
  Liefs Aline

 6. Heel veel sterkte. Bedankt voor je actieve bijdrage in de boekenwereld. Zorg goed voor jezelf. Ik zal je persoonlijke FB blijven volgen. Ik wens je alle kracht, gezondheid en liefde.
  Liefs Ans

 7. Hi Mieke,
  Een dappere beslissing. Heel goed om voor jezelf te kiezen, meer rust en dat betekent ook meer plezier met lezen!
  Als het een goede beslissing is, voelt het nu als een opluchting. Beterschap en tot ziens ergens, ooit!
  Liefs, Ema Sindelarova

 8. Lieve Mieke, soms gebeuren er dingen in een leven waardoor men gedwongen word dingen te doen die men liever niet wil doen. Je keuze kan men alleen maar respecteren met de hoop dat door die keuze het herstel een snellere doorgang zal vinden. We wensen je een snel herstel toe waardoor je weer kunt doen wat je wilt doen. Lieve groeten uit Duitsland. Bert & Wop

 9. Dag lieve Mieke,
  Ik begrijp heel goed hoe moeilijk het was deze beslissing te nemen. Maar je gezondheid primeert. Dus geniet nog met volle teugen van de extra vrije tijd om je te ontspannen.
  Ik zal met heel veel plezier je recensies blijven volgen. Het is altijd een plezier geweest om je verhalen te lezen. Verzorg je goed.
  Lieve groetjes,
  Brigitte

 10. Beste Mieke,
  Wat een verhaal! . Volg je hart en luisteraar de dokter. We blijven elkaar “zien”, op fb. Doe vooral rustig aan. Zoiets is heftig. Nu je rust nemen en blijven lezen. Dan komt alles helemaal goed!
  Groeten, Annette

 11. Ik kan je keuze heel goed begrijpen. Je gezondheid is het belangrijkste wat je hebt. En ik kan hem ook goed invoelen. Doordat ik ook met mijn gezondheid sukkel hebben we het hier thuis ook al vaker over gehad, maar de stap die jij nu gemaakt hebt blijft een moeilijke en daardoor heb ik extra veel respect hiervoor.

  Ik hoop dat je nu meer tijd en energie krijgt voor de leuke dingen en dat we je toch nog regelmatig op facebook tegen komen en wellicht, als het weer mag, eens op een boekenevenement ontmoeten..

  Sterkte.

  1. Lief Veronique. Dankjewel ❤️
   Het was een moeilijke keuze die ik niet zomaar genomen heb.
   Ik sta er 100% achter … nu even afkicken. Heb steeds de neiging een win-actie, gedicht of kortverhaal te delen. Maar het gaat mij echt rust en meer vrije tijd geven.
   Mijn recensies komen er binnenkort weer aan. Lekker in mijn tempo.

 12. Ik snap hoe moeilijk het voor je moet zijn om noodgedwongen een stapje terug te moeten doen. Je bent een geweldige inspiratiebron. Wat een tijd en enthousiasme heb je erin gestoken. Een dappere keuze. Het ga je goed. Dank je voor alles.

 13. Wow Mieke wat goed van je. Het zal vast soms moeilijk zijn maar doe wat voor jou het beste is. Ik blijf je in ieder geval volgen. Je bent een topper. Bedankt voor alles.

 14. Mieke, ik wil je erg veel sterkte wensen en begrijp dat dit een erg moeilijke beslissing voor je was. Natuurlijk blijf ik je volgen. Voor jou erg veel sterkte gewenst en veel dank voor alles.
  Hannie xx

 15. Beste Mieke,
  Dit zijn geen gemakkelijke beslissingen, maar gezondheid voor alles.
  Ik wil je hierbij bedanken voor je treffende recensies en prettige manier van communiceren. Ook over mijn boeken. Ik vind je een topper en blijf je volgen!
  Vriendelijke groeten,
  Natalie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goed geschreven hè? Zit helaas copyright op :p